In de werkplaats

In de werkplaats

Zomer 2023

expo1

Soms is het beschilderen van de randen het moeilijkste wat er is. Voor grote schilderijen is de werkplaats van Anne-Marie eigenlijk te klein. Zo kan ze niet tijdens haar werk ook nog de randen van een schilderij de goede kleur geven. Aangezien de schilderijen altijd worden afgeleverd zonder lijst, zit Anne-Marie als het schilderij klaar is, soms nog uren verf te mengen om de kleuren van de rand en de afbeelding op elkaar af te laten stemmen.

Zomer 2022

Nieuw uit de schildershoek: Beschilderde Sepia’s. Te koop tijdens de Kunstroute en bij onze expositie in Galerie De Bank. expo1

Vloedlijn Design

Voor de textielprodukten hebben we nu een eigen logo. Met het Vloedlijn Design-logo willen we meer herkenbaar zijn met de textielprodukten. Nieuw is een halssieraad geinspireerd op de Walcherse klederdracht. Te zien op onze expositie in de Bank.

Op dit moment (Sept.2022) wordt er bij Vloedlijn Design gewerkt aan de sjaal ‘Uitwaaien’ in een mooie groen tint. Er ligt nog een ‘Strandwandeling’ muts te wachten. Onze expositie in Galerie De Bank komt eraan, daar komen ook weer nieuwe items. Dus volop aktiviteiten rond Vloedlijn Design.

De zomer 2021 is weer voorbij

De zomer was een tijd van inspiratie en rust. Aan de waterkant vind je de mooiste Vloedlijnproducten gemaakt door de natuur.

Aan de achterkant van het virtuele Atelier De Vloedlijn vind je een afgesloten deur. Achter die deur is onze Werkplaats. Net als in een echte werkplaats vind je er apparatuur en halffabrikaten, maar dat is niet de reden dat de toegangsdeur meestal op slot zit… In de Werkplaats bewaren we ook onze toekomstdroom: een gezamenlijk kunstwerk van Marjan en Anne-Marie.

In dit stadium kunnen we je er nog niets over vertellen. Vooralsnog laten we in de Werkplaats daarom af en toe de voortgang zien van één van onze kunstwerken.

Golf

Anne-Marie is druk in haar atelier bezig om een nieuw werk, een prachtige golf klaar te maken, zodat hij mee kan naar de Expositie in De Bank te Aagtekerke.

expo1

Schuim

Het borrelt en bruist in de werkplaats. Bij Anne-Marie schuimt het zelfs. Ze maakt een prachtige schuimende zee water met….een tandenborstel.

expo1

Textielwerkplaats

In de werkplaats wordt gewerkt aan een nieuw model muts. Deze keer voor blauw gekozen. Hij staat ondertussen in de galerie en heet Strandwandelingmuts 2. Ook in andere kleuren te maken. Op naar muts 3.

expo1

Strandwandeling

Bij een opdracht voor de strandwandeling-muts is het altijd verrassend hoe een ontwerp in een andere kleur uitpakt. In de galerie staat het oorspronkelijke ontwerp in grijstinten. Voor veel breiwerk maak ik gebruik van de ADDI-rondbreimachine, vragen hier over? Vraag mij gerust om een les of demonstratie.

Een weefobject is best een groot werk en vaak kan ik er lekker aan werken maar soms….

Zilversmid Renate (van www.Renatesartsandcrafts.nl) heeft een nieuw design tot leven gebracht, een mini weefobject in zilverenframe zodat het als hanger gedragen kan worden.